Welcome

Username:

Password:
Remember me

[ ]
[ ]

Online

Guests: 10, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 3215
Newest member: Andrei2017

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup


Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare preferabil astazi aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???
Astept mesaj pe PM de la cine are de vanzare!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly velifera,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai exista cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???? sad please
Astept sa ma contactati pe PM!!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6???
Astept mesaj pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai e cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6?????
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Chiar nu mai e nimeni in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns numai de la cine vinde!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns de la cine are de vanzare!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy si neoni in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni si sa stea in sectorul 1,4,5,6????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!


Construirea unui iaz

on Sunday 19 November 2006
by DUM author list
in Iazuri

CONSTRUIREA UNUI IAZ

 
Adăugarea unui aranjament acvatic unei grădini, o transformă pe aceasta într-un loc paşnic, de relaxare şi tihnă. Oricine poate avea un amenajament cu apa în funcţie de spaţiu şi buget, de la un mic lac într-un butoi pe balcon până la un proiect mai ambiţios conţinând peşti, fântâni, lumini, etc. Odată construit şi umplut, lacul necesită îngrijiri minime astfel încât să vă puteţi relaxa şi bucura de frumuseţea lui cu adevărat. În acest sens am detaliat câteva lucruri utile, plecând de la proiectarea şi construcţia sa, până la populare şi întreţinere.  
 
Materiale folosite
Un iaz poate fi construit din mai multe materiale cele mai cunoscute fiind următoarele:
-  fibra de sticla.
Este rezistenă la razele solare ,durabilitate  mare dar dezavantajul  este că sunt scumpe şi plantele nu se adaptează aşa uşor în ele.
-  folie PVC.
 Cele din folie speciale pentru iazuri au devenit foarte populare în ultimii ani datorită faptului că se pot croii la dimensiuni foarte mari şi mai nou sunt şi colorate. Au o durata între 10 si 15 ani şi sunt accesibile la preţ.
- folie din cauciuc ( EPDM).
Sunt foarte flexibile , durabilitate mare ( peste 25 de ani), se repara uşor dar sunt relativ scumpe.
Un lac planificat amănunţit care este bine construit , bine populat şi îngrijit este o sursa constantă de plăceri. Trebuie avut grija să se respecte următoarele aspecte: 

Poziţia şi forma
.
Recomand ca iazul sa nu fie tot timpul în soare datorită faptului că vara nu puteţi scăpa de acea ”ciorba verde”. Să fie vizibil din casa , uşor accesibil , să nu existe copaci în jurul iazului datorită faptului că rădăcinile lor ar putea perfora folia . De asemenea feriţi iazul de salcâmi, cireşi şi pruni ultimii fiind gazda afidului nufărului. Feriţi iazul de frunzele copacilor deoarece prin descompunerea lor se dezvoltă bacteriile anaerobe care sunt toxice. La stabilirea poziţiei iazului trebuie avut în vedere şi accesul la energia electrică.
 Iazurile pot fi circulare , ovale sau alte forme. Cel mai bine este să găsiţi o formă simplă pentru că cele cu forme variate duc la costuri suplimentare datorită faptului că folia trebuie lipită cu un adeziv special.

Mărimea.
Un lac mai puţin adânc poate să ducă la încălzirea apei . Dimensiunea minima recomandată pentru realizarea unui echilibru în apa este de 3.7 m2 care corespunde unui lac de 2.4m x 1.5m. Adâncimea este de minim 0.8 m dar adâncimea ideala este de minim 1.2m . În iazul în care am numai caraşi şi nuferi am o adâncime de 0.8 m şi nu am avut probleme în nici o iarna, adică să îngheţe în proporţie de 100%. 

Plantarea.
Alegerea speciilor de plante potrivite pentru lac este foarte importantă pentru bunăstarea sa, nu toate plantele trebuie să fie decorative.
Planificarea cu grija este cheia economiei când dorim să construim iazul cu o firma specializată sau să ni-l facem singuri. Este esenţial să ştim exact ce ne dorim şi să nu facem compromisuri la calitatea produselor.

Etapele ce trebuie parcurse în construcţia iazului din folie
:-proiectarea iazului pe hârtie-marcarea formei iazului cu o sfoară-săpaţi groapa sub un unghi de 20 de grade pentru a preveni prăbuşirea malurilor-acoperiţi groapa cu un strat de 5 cm de nisip-cumpărarea materialului izolant (geotextil) şi a foliei în funcţie de dimensiunile gropii-introducerea geotextilului-se lasă folia la soare pentru a deveni mai elastica-trageţi folia peste groapă după ce se asigură centrarea ei peste groapă-lăsaţi folia să alunece în groapă şi fixaţi marginile cu bolovani-umplerea bazinului-pe măsură umplerii bazinului trebuie tras de folie pentru a se întinde toate cutele-după ce bazinul este umplut se taie marginile foliei  lăsând 30 cm de jur împrejur pentru fixarea marginii.

Marginea aleasă pentru lac este o chestiune de gust trebuie să fie compatibilă cu stilul grădinii dumneavoastră şi să marcheze bazinul. Marginile dure pot include bolovani de apă, pavaje şi chiar lemn. O alternativă pentru un lac este crearea unei grădini mlăştinoase în vecinătate. Aceasta se va construi odată cu lacul folosind o singura bucata de material pentru ambele amenajamente întinsa la 1 m in jurul lacului. Această soluţie este obligatorie când în iaz dorim sa avem crapi koi.
   

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def_core.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def.php on line 20