Welcome

Username:

Password:
Remember me

[ ]
[ ]

Online

Guests: 2, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 3215
Newest member: Andrei2017

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup


Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare preferabil astazi aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???
Astept mesaj pe PM de la cine are de vanzare!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly velifera,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai exista cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???? sad please
Astept sa ma contactati pe PM!!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6???
Astept mesaj pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai e cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6?????
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Chiar nu mai e nimeni in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns numai de la cine vinde!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns de la cine are de vanzare!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy si neoni in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni si sa stea in sectorul 1,4,5,6????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!


Ciclare (ciclul nitrogenului)

on Thursday 13 November 2008
by menthor author list print the content item create pdf file of the content item
in Apa
comments: 1
 7.7 - 4 votes -

Chimismul apei - Ciclare (ciclul nitrogenului)

Informatiile prezentate in acest material sunt absolut necesare pentru crearea echilibrului biologic din acvarii.

Unii il numesc "ciclu biologic", "proces de nitrificare", "sindromul acvariului proaspat" sau chiar "ciclul de start", insa cu totii se refera la acelasi lucru: CICLUL NITROGENULUI.
Acest ciclu foarte important consta practic in propagarea si popularea cu bacterii benefice a acvariului, in mod special a mediilor filtrante, bacterii necesare conversiei AMONIAC -> NITRIT si ulterior NITRIT -> NITRAT.
Procesul de ciclare poate dura intre 2 si 8 saptamani, functie de natura acvariului si metoda folosita. Cea mai buna cale de monitorizare a intregului proces, este folosirea unui pachet de testere pentru amoniac, nitriti, nitrati si pH.
Cu ajutorul testerelor veti putea observa pe perioada derularii procesului de ciclare cum valorile elementelor chimice mai sus amintite se modifica dupa cum urmeaza:

- In primele zile nivelul amoniacului este in crestere, ulterior nivelul nitritilor va creste iar cel al amoniacului va scade, ca intr-un final, spre sfarsitul procesului de ciclare, valoarea nitratilor va creste in detrimentul nitritilor, a caror valoare va fi in scadere.

In momentul in care valorile amoniacului si ale nitritilor vor fi nedetectabile in urma testelor efectuate, dar in schimb veti putea detecta nitrati, aveti certitudinea ca procesul de cliclare s-a incheiat, iar introducerea pestilor in acvariu se poate face in siguranta.

Pentru o mai usoara percepere a intregului ciclu, se poate consulta imaginea de mai jos:

ciclul nitrogenului.jpg

Etapele ciclarii:

Urmand calea naturala a ciclarii (fara a se folosi solutii existente in comert menite sa suplineasca elementele naturale sau sa grabeasca ciclarea) etapele ar fi urmatoarele:

1. In urma resturilor de hrana neconsumate si a rezidurilor biologice de tot felul, in apa isi face aparitia amoniacul (NH3). Functie de cantitatea materialului biologic si pH-ul apei, este foarte posibil ca in locul amoniacului sa apara amoniul (NH4). Spre exemplu: daca pH-ul inregistreaza valori sub 7.0 este amoniu, iar in ipoteza ca pH-ul este peste 7.0 rezulta amoniac.

2. Apare bacteria denumita “nitrosomonas”, iar pe masura ce aceasta de dezvolta, va oxida amoniacul din apa, eliminandu-l. Produsul rezultat in urma oxidarii amoniacului este nitritul (NO2). Asadar, am scapat de amoniac, insa trebuie sa facem fata unei alte toxine, nitritul – care ca si amoniacul, este la fel de toxica pentru pesti.

3. Bacteria denumita “nitrobacter” se dezvolta, si are ca rezultat convertirea nitritilor in nitrati (NO3). Aflati in masa apei in limite scazute, nitratii sunt mai putin toxici decat nitritii sau amoniacul, insa atunci cand sunt prezenti in valori mari, sunt la fel de periculosi ! Pentru a preveni acumularile de nitrati, metoda cea mai rapida o reprezinta schimburile partiale de apa.
Odata ce acvariul a fost echilibrat din punct de vedere biologic, testele trebuiesc mentinute periodic, pentru a afla cu exactitate atunci cand trebuiesc facute schimburi partiale de apa.

Bineinteles, exista si alte metode de control, respectiv de mentinere a nivelului nitratilor la valori minimale, iar un aport in acest sens il aduc plantele. Un rol deosebit, il detine filtrarea de tip anaerob, unde bacteriile denitrificatoare transforma nitratii intr-un gas inofensiv de nitrogen ce este foarte simplu eliminat la suprafata apei.


Pentru ca ciclarea acvariilor prin introducerea pestilor inainte ca ciclul nitrogenului sa fi fost incheiat nu este recomandata acvaristilor datorita faptului ca procentul mortalitatii este destul de mare, sunt de retinut cateva procedee de ciclare, fara pesti:

- Folosirea hranei pentru pesti
Se presara la suprafata apei hrana de tip fulgi la interval de 12 ore. Prin descompunere, aceasta elimina amoniacul necesar ciclului.

- Folosirea solutiei de amoniac pur 100%
5 picaturi la circa 40 litri de apa, zilnic, pina cand testul de nitrit indica prezenta acestuia. Odata aparut nitritul, se continua cu 3 picaturi zilnic, pina la aparitia nitratului.

- Folosirea de substrat sau medii filtrante provenite din acvarii ciclate si echilibrate
Aceasta metoda este practic cea mai des uzitata de catre acvaristi dar nu si cea mai sigura. Este recomandat ca atunci cand o folositi, sa fiti siguri ca elementele provenite din alte acvarii nu sunt purtatoare de boli si/sau paraziti daunatori !

- Folosirea solutiilor din comertul de profil, purtatoare de bacterii necesare ciclului nitrogenului, urmand instructiunile prezente in prospectul produselor.* material furnizat prin bunavointa “nanoreef.ro” – toate drepturile rezervate – Copyright © 2007

Comments

MadVasile
06 Oct : 19:32
Reply to this
Foarte bun articol!! Felicitarile mele!!

You must be logged in to make comments on this site - please log in, or if you are not registered click here to signup

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def_core.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def.php on line 20